Shopping Cart

Skola och förskola
Från 1800-talet till dagens samtid

Låt oss presentera stolserien Tarris som med sin hållfasthet, gedigenhet och höga anpassningsförmåga har tagit plats i varumärket Tranås Skolmöblers flora.

Namnet Tarris tar oss tillbaka till 1800-talet likt Tranås Skolmöbler starka historia. Den fulländade serien bjuder in till gemenskap, glädje och skapande samt förenar stora och små.

Nyheter
Stockholm Furniture Fair

Möt oss på Stockholm Furniture Fair monter A08:20.
Där kommer vi presentera delar av vårat breda produktsortiment samt flera spännande produktnyheter.

Nyheter
Hållbarhetsrapport 2022

Ta del av vår hållbarhetsrapport för år 2022 som framhäver vårt engagemang för hållbar utveckling. 

Skola och förskola
Snabbsortiment

Inspireras av vår nya broschyr för det snabbsortiment av skolmöbler vi erbjuder. 

Nyheter
Matsalsinspiration

Skapa god matmiljö

Skola och förskola
Tallhagsskolan

Här är skolmiljön lekfull och funktionell på samma gång. Inredningen väcker fantasi och nyfikenhet till liv. På skolan finns en plats för alla och en mångfald för allas behov. Färgsättningen i de olika avdelningarna gör skolan lättorienterad och skapar en fin dynamik.

Lager och industri
Produktkatalog industri och lager

Nu finns det en produktkatalog/prislista för industri och lagersortimentet. 

Nyheter
Nyheter skola

Vi lanserar spännande nyheter i vårt sortiment för skola och förskola. Möbler med innovativ design som främjar pedagogik. Bland annat serien Kulle, med bord och pall samt en ny möbelkollektion inspirerad av glaserade bakverk. 

Omklädning
Ljuddämpande dörr Akustik

Med skolans ljudmiljö i fokus presenterar vi skåpdörren Akustik. Ljudabsorberande, miljömedveten och prisvärd - tre viktiga egenskaper i en enda konstruktion. 

Lager och industri
Från skruvmejsel till elektronik

För den som arbetar på kontor har ergonomiska stolar, höj- och sänkbara bord och smarta förvaringar länge varit vardag. På lager, labb och verkstäder är ergonomi inte alls lika självklart. Christian Nilsson, Brand Manager på Sono Group, berättar om branscherna som halkat efter i ergonomi, och om hur de målmedvetet spurtar ikapp sin samtid.

Skola och förskola
Skolmöbler – med inspiration från glaserade bakverk

Jag letade hur länge som helst, men inte en enda gång kom jag över något som var i närheten av vad jag sökte. Det var då jag bestämde mig för att designa en egen sittpuff. Så säger inredningsarkitekten Caroline Olsson, som just nu är aktuell med kollektionen Donut Sittpuffar för varumärket Form o Miljö.

Kontorsmöbler
Lågintensiv rörelse gör oss bättre på jobbet

Sedan bildskärmarnas intågande i våra liv har vardagen blivit betydligt mer stillasittande, inte minst på arbetsplatsen. Därför är det viktigt att på ett så naturligt sätt som möjligt, kompensera för rörelsebortfallet. Dels för att vi mår bättre fysiskt av att röra oss, men också för att vi presterar bättre.

Skola och förskola
Designduon möblerar framtidens klassrum

"Vi är stolta över samarbetet, som blivit en stor bekräftelse för oss.” Så säger grundarna bakom designstudion Odda när de pratar om samarbetet med Sono Brands.

Skola och förskola
Tryggt och trivsamt

Det är höstlov på Gånghesterskolan. Lugnet vilar över gården mellan skolans två tegelbyggnader. Den ena har stått där i ett år, den andra i snart 70. Vi rör oss mot den nybyggda delen.

Skola och förskola
Skolexempel för bättre upphandling

Dags att upphandla? För att göra det enklare att välja, föreskriva och specificera sådant som bidrar till många lyckliga skolår, lyfter vi här fram en rad konkreta frågor att ta ställning till.

Skola och förskola
7 material: Små skötselråd för lång livslängd

Ta hand om dina möbler så tål de att leva länge med. Vi har samlat några av våra bästa skötselråd som förlänger livslängden och ger vackrare patina.

Lager och industri
Arbetshöjd och arbetsyta

Att skapa en ergonomisk arbetsplats är viktigt för anställdas hälsa och produktivitet. Det tjänar alla på!

Lager och industri
Vardag, nära rötterna

Kunskapen sitter i väggarna, sägs det. Det gör den på kontoret i Tranås, men framförallt sitter den djupt inuti de människor som jobbar där. Om fabriken och kontoret är företagets hjärta är medarbetarna dess själ.

Skola och förskola
Lekfullt öppna landskap

Vi befinner oss på Enebackens förskola ute på landet, omgivna av hagmark, skogsdungar och frodig ängsgrönska. Med egna glada höns, ulliga får och gulliga kaniner. Nyfikna ungar möter oss i tamburen. Inne i värmen är det full fart. Barn fulla av liv, ben fulla av spring och möbler fulla av lek.

Skola och förskola
Minnet av barndomens balansakter

Minnet av barndom. Med risk för våta kläder, skuttandes på raden av runda hala stenar över bäcken. En paus i leken, sittandes på en sten med bara fötter, vattnet, strömmande mellan tårna. Se där! En fisk som kämpar sig uppströms!