Shopping Cart

Varumärkeshuset Sono Brands

Sono Brands är ett varumärkeshus som består av varumärkena Tranås Skolmöbler, Form o Miljö, Ergoff, GBP och Sonesson Inredningar. Vi riktar all vår försäljning mot återförsäljare.

Efter 120 år känner vi oss trygga med vår verksamhet men det innebär inte att vi lutar oss tillbaka i stolarna. På senare år har vi tagit steget långt utanför skolvärlden och blivit en av Skandinaviens ledande varumärkeshus med utveckling och försäljning av inredningslösningar och förvaringar inom affärsområdena kontor, industri och skola. Vi är en del av Sono Group koncernen.

Vi är Sono Brands, Välkommen.

Kunskap - för ett hållbart arbetsliv

Inredningen skapar en trivsam och identitetsskapande helhet. Med våra erfarna medarbetare och gedigna erfarenhet av branschen kan vi åstadkomma en funktionell och modern helhetslösning. Viktiga hälso- och arbetsmiljöaspekter kombineras med väldesignade möbler, färger, textilier och former. Genom att på bästa sätt ta tillvara på rumsliga förutsättningar, med trivsel och ergonomiska lösningar för medarbetarna i fokus, kan vi bidra till en mer hållbar arbetsplats.

Vårt miljöarbete - för dig och vår omvärld

Vi tar hänsyn till säkerhet och miljö och ser till att all tillverkning sker rättvist, ända ner på detaljnivå. Vi jobbar aktivt för att våra produkter ska certifieras enligt bland annat Svanen, Giftfri Förskola och Möbelfakta. Vi är trygga i vår historik, men också lyhörda för framtiden och de krav och behov som den för med sig.

Vårt miljöarbete präglas av kretsloppstanken; att allt som utvinns ur naturen ska användas uthålligt, återvinnas eller omhändertas med minsta möjliga resursförbrukning. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vårt miljöarbete i samverkan med anställda, leverantörer, intressenter och kunder med målsättningen att inte enbart uppfylla de krav som finns utan även överträffa dem.

Läs mer om vårt arbete i vår senaste Hållbarhetsrapport 2022.

Vi arbetar systematiskt för att kontinuerligt minimera vår miljöpåverkan vid transporter av produkter. Det berör områden som val av transportmedel, val av drivmedel, ruttoptimering, maximera fyllnadsgraden och sparsam körning. Läs lite mer om några av våra cerifieringar nedan.

Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs även tuffa krav på kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet. De tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

Giftfri Förskola är ett svenskt initiativ startat av Naturskyddsföreningen. Initiativet arbetar aktivt med att minimera mängden farliga ämnen på förskolorna i Sverige och idag jobbar 75 % av Sveriges kommunala förskolor med Giftfri Förskola. De möbler i vårt sortiment som är uppmärkta med Giftfri Förskola, är alltså utöver EU-lagstandard ytterligare kontrollerade och godkända enligt upphandlingsmyndighetens direktiv.

Möbelfakta är en kravpaketering för möbler som ska vara till hjälp oavsett om du är producent, upphandlare, återförsäljare eller konsument. Kraven bygger på tre delar: kvalitet, miljö och socialt ansvar.

Läs mer Läs mindre

Service och engagemang

Låt oss hjälpa dig på vägen.

Vi är din nyckelleverantör som samarbetar för en hållbarare, trivsammare och lönsammare arbetsvardag. Vi levererar högkvalitativ inredning till inomhusmiljöer i allmänhet och lärmiljöer i synnerhet. 

Vi är engagerade och ständigt närvarande för en smidig kundupplevelse för dig. Kontakta gärna vår trevliga och erfarna kundservice. 

Vår historia - startade 1896 i Tranås

Våra djupaste rötter finns i snickeriverkstaden.

Vi har funnits i Tranås sedan vår historia tog sin början, när Tranås Skolmöbler grundades år 1896. Många medarbetare har stannat länge och gett hjärta och själ till vår verksamhet. Möbelkonsten, hantverkstraditionerna och kunskapen har förvaltats genom tiden och även om vi effektiviserat många delar av tillverkningsprocessen tog vi oss alltid tiden att sammanfoga varje liten del med mänsklig hand.

I över 120 år har vi möblerat svenska skolor och de flesta skolbarn har någon gång vägt på våra stolar, klottrat på insidan av våra bänklock eller vässat pennan vid någon av våra katedrar. Vår vision har aldrig varit att revolutionera världen med uppseendeväckande design eller tekniska innovationer, utan att skapa möbler som genererar lärande sprungna ur genuint hantverk. Möbler med hög kvalitet och lång livslängd. Möbler som barn, ungdomar och vuxna kan trivas i - och utvecklas med.

Ergonomi har alltid varit viktigt för oss. Till och med våra tidiga stolar som enbart bestod av en planka och rygg byggde på en konstruktion som gav en skön sittposition. Med åren har våra möbler fått en patina av liv och lärande, men funktionen och strukturen består. Vi finns i uppehållsrum, klassrum och lärarrum. Det har vi gjort sedan vår historia tog sin början, när Tranås Skolmöbler grundades år 1896.

På senare år har vi tagit steget långt utanför skolvärlden och blivit en av Skandinaviens ledande varumärkeshus med utveckling och försäljning av möbler, inredningslösningar och förvaringar inom affärsområderna kontor, industri och såklart skola.

Här finns vi - boka ett besök i något av våra showroom
Tranås

Besöksadress: Lussebogatan 6, 573 92 Tranås

Postadress: Box 196, 573 22 Tranås

Tel växel: 0140 - 77 14 00

Malmö

Djäknegatan 6

211 35 Malmö

Tel växel: 0140 77 14 00

Mölndal

Möbelgatan 4

431 33 Mölndal

Tel. växel 0140 77 14 00

Det här är vi på Sono Brands
Tveka inte att kontakta någon av oss säljare eller kundservice via kontaktformulär, på telefon eller mejl. Våra öppettider är 8.00 - 16.00 med lunchstängt 12.00 - 13.00.
Susanna Drugge
Anbud/kundtjänst
Angelica Lundell
Kundtjänst
Mette Ljungberg
Kundtjänst
Order / offert
Matilda Svenler
(föräldraledig) Distriktchef
Västra Sverige och Stockholm
Carina Bang Laurén
Distriktchef, Arkitektkontakt
Södra Sverige
Mikael Folkesson
Försäljningsansvarig
Industri
Daniel Jern
Anbud/säljare
Tobias Blom
CCO - Chief Commercial Officer

Hur kan vi hjälpa dig? Ställ en fråga via kontaktformuläret.
Kontaktformulär
Tack för ditt förfrågan, vi svarar snart!
Hoppsan - ett fel uppstod. Försök igen