Shopping Cart

Balansstolar

Balansstolar skapar ett aktivt sittande. Stolar för aktivt sittande är mycket lämpliga alternativa arbetsstolar, konferensstolar för kreativa möten eller för att göra pausen mer aktiv.

Mer information
Sortera efter

Balansstolar

Balansstolar skapar ett aktivt sittande, ett sittande eller ståsittande där rörligheten i stolen aktivt stimulerar ryggradsmuskulaturen, bålen och benen. Detta sittande kan stärka ryggens viktiga stabiliseringsmuskulatur och bidra till ökad cirkulation.

Vi erbjuder flera olika sittlösningar för aktivt sittande, som kan innefatta hela arbetsdagens sittande eller utgöra ett alternativ till stående arbete. I många fall är det för arbetsgruppen ett omväxlingsalternativ till mer traditionella kontorsstolar.

En balansstol för aktivt sittande utmärks av att man kan sitta i en position som är hälsosam för rygg och nacke. Stolens inbyggda rörlighet och faktiska instabilitet gör att ryggradsnära stabiliseringsmuskulatur per reflex tränas vid de små lägesförändringar som sker kontinuerligt under arbetsdagen. På så sätt tränas ryggen under tiden som man arbetar sittande. Det är samma träningsprinciper som när man tränar bålstabilitet med Pilatesboll.

Balansstolar för aktivt sittande är också mycket lämpliga konferensstolar för kreativa och effektiva möten eller för att göra pausen mer aktiv i pentryt och fikarummet.

Läs mer Läs mindre