Med djupa rötter i snickeriverkstaden

Vi har funnits i Tranås sedan vår historia tog sin början, när Tranås Skolmöbler grundades år 1896. Många medarbetare har stannat länge och gett hjärta och själ till vår verksamhet. Möbelkonsten, hantverkstraditionerna och kunskapen har förvaltats genom tiden och även om vi effektiviserat många delar av tillverkningsprocessen tog vi oss alltid tiden att sammanfoga varje liten del med mänsklig hand.

 

I över 120 år har vi möblerat svenska skolor och de flesta skolbarn har någon gång vägt på våra stolar, klottrat på insidan av våra bänklock eller vässat pennan vid någon av våra katedrar. Vår vision har aldrig varit att revolutionera världen med uppseendeväckande design eller tekniska innovationer, utan att skapa möbler som genererar lärande sprungna ur genuint hantverk. Möbler med hög kvalitet och lång livslängd. Möbler som barn, ungdomar och vuxna kan trivas i – och utvecklas med.

Ergonomi i centrum

Till och med våra tidiga stolar som enbart bestod av en planka och rygg byggde på en konstruktion som gav en skön sittposition. På senare år har vi tagit steget utanför skolvärlden och blivit ett av Skandinaviens ledande varumärkeshus med utveckling och försäljning av möbler och inredningslösningar för skola, kontor och industri.

Sono Group

Sono Brands är en del av Sono Group, en ledande leverantör av kvalitetsmöbler och inredningslösningar för offentliga och privata kunder i Skandinavien. Bolaget grundades 2004 och har sedan dess vuxit genom organisk tillväxt och förvärv. 2018 översteg den totala försäljningen 746 miljoner NOK. Sono Group består av 280 medarbetare och med fler än 168 000 produkter erbjuder man branschens bredaste sortiment.  Huvudkontoret ligger i Sarpsborg, Norge, man har även lokala kontor i större städer i Norge, Sverige och Danmark, samt distributionsnav i Sarpsborg och Tranås.

Kontakta oss

För ett hållbart arbetsliv

Med våra erfarna medarbetare och gedigna erfarenhet kan vi hjälpa dig med allt från punktinsatser till en funktionell och modern helhetslösning. Vi utgår från viktiga hälso- och arbetsmiljöaspekter och kombinerar dem med möbler, textilier, färg och form. Genom att ta tillvara på rumsliga förutsättningar, med trivsel och ergonomi för medarbetarna i fokus, kan vi bidra till en mer hållbar arbetsplats.

 

Vi tar hänsyn till säkerhet och miljö och ser till att all tillverkning sker rättvist, ända ner på detaljnivå.

 

Mer om vårt hållbarhetsarbete